Egy aktív álláskereső napja
Letölthető napi feladat tervezővel!

Amikor nincs munkád, a tanulnivalóid is kevesebbek, és amúgy is minden haverod és családtagod épp dolgozik, akkorr elég monotonná tudnak válni a hétköznapok. Közben pedig ott lóg a fejed felett a nyomás, hogy végre munkát találj és te is a társadalom hasznos tagjának érezd magad. De mégis hogyan, amikor annyira jó Netflixezni és végre van időd minden nap edzeni és épp csak elkezdtél elmélyedni a TikTok rejtelmeiben?

A mai poszt arról szól, hogy hogyan osztd be a napodat, ha a fő cél az, hogy állást találj! A bejegyzés végén egy letölthető napi feladat tervezőt is találsz.

Kérlek vedd figyelembe, hogy ez csak egy lehetőség és lehet, hogy neked mások az igényeid vagy a bioritmusod. Ha átalakítod ezt a beosztást a saját igényeidre, akkor ezt osztd meg velünk is a komment szekcióban! A napi tervezőt is saját igényeid szerint töltsd ki!

1-teacup-with-saucer-and-magazine-on-white-surface-818650.jpgPhoto by freestocks.org from Pexels

08:00 – 09:30

Kezd korán a napot! Ha kicsit is olyan vagy, mint én, akkor ez borzalmasan hangzik, amikor végre van időd kialudni magad, de fontos, hogy ne aludd át a délelőttöt és ne válts át éjjeli bagolyba. Az első munkahelyeid valószínűleg úgyis meg fogják követelni a 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig tartó munkát, akkor pedig muszáj lesz visszaállnod a korán kelésre.

Egy kis engedményt hagyhatsz magadnak, nem feltétlenül kell 6-kor kelni, de azért próbálj meg viszonylag korán, mondjuk 8 körül felébredni. 

Használd ki, hogy nincs sürgős dolgod reggel és kezd a napot edzéssel! Menj el futni, vagy tölts a konditeremben egy órát, esetleg rakj be 1-2 Youtube-os edző videót (én a FitnessBlender-t szoktam nézni). Mindegy, hogy milyen mozgásformát választasz, amíg jól esik és az egészségedet szolgálja.

Ezután jöhet a reggel. Ha már van időd, javaslom, hogy készíts valami különleges, meleg reggelit, amire később, a reggeli rohanások közben később nem biztos, hogy lesz időd.

Ha belefér, akkor a reggeli órák tökéletesek egy kis relaxációra, self-care időszakra. Például előkaphatsz egy könyvet és olvashatsz kicsit, meditálhatsz, írhatsz naplót vagy jógázhatsz is. Ezután pedig megírhatod a mai teendőid listáját, hogy mindennel végezz!

computer-desk-electronics-indoors-374074.jpgPhoto by Burst from Pexels

09:30 – 11:00

Ideje, hogy elkezdj az álláskeresésre koncentrálni!

Az e-mail fiókodat naponta legalább négyszer nézd meg, még akkor is, ha kapsz értesítést az új levelekről. Lehet, hogy pont nem veszed észre az értesítést egy fontos üzenetről. Az első e-mail csekkolás a reggeli rutin után azonnal esedékes, hátha a korábbi állásjelentkezéseiddel kapcsolatban kaptál információt.  Ha szükséges, újratervezheted a napodat.

Ezután menj fel az általad használt állásportálokra. A Profession.hu-t, a CVonline-t, a LinkedIn állások fült mindenképpen ajánlom. A pontos álláskeresési folyamatról később fogok írni, de a lényeg, hogy gyűjtsd ki a szimpatikus állásokat. Ezután nézd át, hogy van e lehetőséged arra, hogy az önéletrajzodat az állásokhoz igazítsd. Ha van, tedd meg! Ha minden megvan, elkezdheted a jelentkezést, a motivációs levél írást és a bemutatkozó levelek kiküldését! Ha előkészültél, innen már gyorsan fog menni minden. 

assorted-pasta-meal-on-plates-3184180.jpgPhoto by fauxels from Pexels

11:00 – 13:00

11 körülre valószínűleg megéhezel, ideje egy laktató és egészséges ebédnek. Ennél jobb életszakaszt nem is találhatsz a konyhai kísérletezésre. A jól sikerült ételek mehetne is a „Megfőzöm majd, hogy bevigyem munkába” listára.

Ez az időszak szinten ideális, hogy egy kis szociális életet élj és ne fordulj magadba. Beszélgess a pároddal, egyél együtt a lakótársaiddal, írj rá egy rég nem látott barátra vagy hívd fel a szüleidet. Fontos, hogy attól, hogy nincs munkád és kevesebb a dolgod, még ne fordulj teljesen magadba!

Ebéd után jöhet egy kis pihenő. Elvégre megteheted, hogy nem robotolsz egész nap. Egy kis Netflix, egy kis Youtube, csekkolhatod az Instát, olvashatsz egy jó könyvet. Ami csak jól esik.

Végül 13:00 körül ideje a második e-mail fiók csekkolásnak, hátha jött valamilyen infó vagy visszajeleztek a délelőtt megpályázott állásokra. Ha valamilyen sürgős hír jön, akkor tervezd újra a napodat!

blur-close-up-focus-gadget-574285.jpgPhoto by Tirachard Kumtanom from Pexels

13:00 – 15:00

Használd ki a szabadidődet arra, hogy magadat fejleszd! Korábban már írtam róla, hogy az egyik legjobb módja annak, hogy ne legyen üres az önéletrajzod, ha elvégzel egy-két kurzust. Most van a legjobb alkalom erre és közben azt is bebiztosítod, hogy nem esel ki a szakmád rutinjából, amíg nincs állásod!

Olyat csinálj, amit tényleg szívesen tanulsz! Ebben a blogcikkben találsz jó kurzusokat, de a Youtube-n is nagyon sok anyagra lelhetsz. 

Csak arra figyelj, hogy ez az idő ne menjen át random netezésbe, amivel csak az idődet pazarlod! Gondolj arra, hogy este lesz időd arra, hogy csak úgy netezgess, napközben pedig próbálj produktív maradni!

Ha esetleg vannak saját projektjeid (blog, fotózás, podcast, alkotás, a konyha felújírása, kertészkedés, könyvírás, bármi), akkor ez tökéletes idő arra, hogy ezekkel is haladj!

Az is lehet, hogy még egy diplomamunka, vizsga vagy záróvizsga hátra van a tanulmányaidból. Akkor ez az az időszak, amikor ezekkel tudsz foglalkozni. 

close-up-photography-of-yellow-green-red-and-brown-plastic-163064.jpgPhoto by Pixabay from Pexels

15:00 – 15:30

A kapcsolatépítés, vagy networking ma már egy nagyon hatékony álláskeresési forma. Gondold végig, hogy milyen ismerőseid vannak, akik esetleg be tudnak ajánlani szimpatikus cégekhez és keresd fel őket! Szintén jó időszak ez arra, hogy LinkedIn-en építsd a kapcsolati hálódat a szakmád szereplőivel. És ne felejts el HR-eseket is bejelölni, mert ők juttatnak a legkönnyebben munkához. Recruiter, Sourcer, HR Business Partner, HR specialist, Recruiter specialist pozíciók alatt találod őket általában.

Nem muszáj minden nap beszélgetned is emberekkel. Néha elég, ha egy-két embert bejelölsz, vagy csak bővíted a listádat, amin a potenciális networking partnerek találhatók.

Ha nem elemed a networkingelés, akkor ezt az időt töltheted további tanulással vagy saját projekttel.

woman-in-beige-blazer-sitting-at-the-table-3803225.jpg

Photo by bongkarn thanyakij from Pexels

15:30 – 17:00

Eljött a harmadik e-mail csekkolásnak és a következő aktív álláskereséssel töltött időnek. Itt lényegében ugyanaz a feladat, amit délelőtt csináltál. Állásportálok felkeresése, önéletrajz simítgatása és jelentkezés.

Viszont 2,5 órányi tanulással okosabb vagy! Hidd el, ilyenkor újult motivációval vágsz az álláskeresésbe és egy csomó olyan állásra fogsz rábukkani, ami előre fel se tűnt volna.

woman-girl-animal-dog-4056535.jpg

Photo by cottonbro from Pexels

17:00 – 18:00

5-kor a dolgozó, tanuló ismerőseid még csak éppen elkezdenek haza szállingózni és a bulizáshoz is korán van. Ezt az időszakot töltheted további önfejlesztéssel. Bár nem kell, hogy egész nap tanulj, de ilyenkor például folytathatod az elkezdett tanfolyamokat. De bármilyen önfejlesztési módot választhatsz, például könyv olvasás, dokumentum film nézés, jógázás, meditálás.
Persze belefér, hogy néha ilyenkor már lezárod a napot és elkezded a pihenést.

two-smiling-women-sitting-on-wooden-bench-1267696.jpgPhoto by ELEVATE from Pexels

18:00 – éjjelig

Este egy fontos, de rövid feladatod van: tervezd meg a holnapi napodat, hogy reggel nyugodtan kezdhesd el!

Ezzel pedig végeztél a nappal! Produktív voltál és egy nappal közelebb kerültél ahhoz, hogy munkát találj! Megérdemled a pihenést és a kikapcsolódást. Találkozz a barátaiddal, társosozz a családoddal, filmezz, sorozatozz, netezz vagy haladj egy kicsit saját magad fejlesztésével, kikapcsolásával!

Láthatod, hogy ha időben kelsz és eltervezed a napodat, akkor nem fog kifolyni az ujjaid között az idő! Egy napba így simán belefér az aktív álláskeresés, az edzés, a főzés, a tanulás, a pihenés és a szociális élet is.

Ha szeretnéd megtervezni a napodat, ide kattintva letölthetsz egy napi feladat tervezőt. Hajrá! 

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor hasonló tartalmakkal találkozhatsz az Instagramomon! Ha pedig úgy gondolod, hogy van olyan ismerősöd, akinek hasznos lehet ez a blogcikk, küld neki tovább!

A bejegyzés trackback címe:

https://segitsegdolgozom.blog.hu/api/trackback/id/tr3615715266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Segítség, dolgozom!

Pályakezdőként sokan úgy érzik, hogy az álláskeresés egy nagy feketedoboz, aminek az egyik oldalán a kétségbeesett pályázók, a másik oldalán pedig az öltönyös igazgatók állnak és senki sem tudja mi történik odabent.
Ez közel sem így van!

Négy egyszerű tényező megfelelő befolyásolásával sikeres lehetsz az álláskeresés és a munka világában is!

Álláskeresés | Önéletrajz | Pályázás és Interjú | Munkahelyi élet

Tarts velem és megmutatom, hogyan tudod a legtöbbet kihozni abból, ami már rég a saját kezedben van: a képességeidből!

süti beállítások módosítása